Dagbok för projektet

2008-06-02 - Vi fick till så den nu går på alla cylindrar. Det va så att den spridare som inte rockade förut tydligen skulle ha ström till sig hela tiden så fort tändningen e på. Så vi kunde sen ut å leka lite me den. Den går ju ännu bättre nu än förut ;-) vi passade på å tvätta av den lite å sen några bilder å filmer när vi leker :-P. Bilderna å filmerna kommer upp under veckan. .

2008-05-19 - Byte av alla tändstift å en trasig tändkabel. Men inte hjälpte det nåt då vi nu kunde konstatera att spridare i cylinder 3 framifrån inte funkare eller rättare sagt inte får någon stret. Blir till å följa kablarna nästa mekardag å se om dom gått av nånstans på vägen.

2008-05-05 - Trots nya stift å rotor å föredelare å även kablar så går inte bilen på alla burkar så blir till å byta en kabel å stift på 3:an burk så kanske det rockar igen.

2008-04-21 - Anglian: Mackan å jag svetsade det sista så nu är det i princip tätt i tanken, kan va så det kommer nåndroppe men vi la på en burk kemisk metall så det borde faaan inte läcka. När vi gjort det så monterade vi fast pumpen å sen ut å provkörde. Låter dock som om den bara går på 3 burkar.

2008-03-17 - Mera arbete me att försöka få till något bra för soppa pumpen å tanken så det inte läcker där. Vi tror oss ha kommit på en lösning nu men får se nästa gång om den verkligen fungerar ;-).

2008-03-03 - Stjärnan å Mackan byggde en låda till tanken så den sitter lite bättre skyddad än me bara hålbanden. Dock fick vi inte tätt mot pumpen så vi kunde inte testa den nya tanken idag heller. Blir till å skaffa en slang som går utanpå soppa bumpen å som vi kan få å passa mot tanken så ska det någ funka sen.

2008-02-25 - Anglian: Jag meckade dit den nya tanken/jeepdunken. Det blev först till att kapa upp botten i bakluckan å sen dit me lite hålband för att hålla den på plats. Tyvärr så fick jag inte tät runt pumpen så kunde inte provköra idag men det får bli nästa gång.

2008-02-18 - Mackan hade fixat en jeep dunk som vi började fixa iordning som ny tank i anglian.

2008-02-11 - Mer svetsning på tanken för att försöka få den tät å tillslut så trodde vi den va det men icke sa nicke det läckte såklart iaf på något sätt. Snart har vi byggt en helt ny tank av svetsstråd ;-)

2008-02-04 - Jag svetsade mer på tanken så nu börja det bli tätt runt röret som skall kopplas ihop med en slang till bensinpumpen så ska det rocka å mata bensin till motorn. Jag svetsade på slutet med vatten i tanken så jag kunde se direkt var det läckte å svetsa just på det stället.

2008-01-28 - Mackan svetsade vidare på tanken men trots det gick lättare me gas inkopllad till svetsen så blir det fortfarandehål i den tunna tanken så det läcker fortfarande men tillslut så ska vi väll lyckas tycker jag.

2008-01-21 - På anglian monterade jag dit bak stötfångaren å sen försökte jag få våran nya tank tät men tro faaan att den läckte. Ja ja blir till å svetsa mer på den.

2008-01-14 - Jag och Markus meckade tank till anglian. Idéen vi har är att svetsa dit ett rör i botten på en plåttank å sedan koppla in pumpen vi en slang så ska det nog fungera bra. Jag klädde även in en del kablar me spiralsladd så nu är de flesta kablar lite mer skyddade.

2008-01-07 - Popnitade fast plåtarna i baksätet så att det inte ska komma in så mycket avgaser å skit i bilen. Skruvade även in passargerar sätet i bilen så nu kan vi åka 2 pers i den. Klädde över kablarna med en spiralformad kabelsamlare, för att täcka över dem bilen så dom inte ska skadas allt för mycket när man kommer åt dem mm.

2007-12-17 - Jag fixade till alla kablar å stipade upp dem å fuseboxen å så i bilen så nu e det dags å montera dit passagerarstolen.

2007-11-12 - Tog hjälp av Farsan på eftermiddagen idag för att hitta den kabel som vi råkat klippa bort för mycket så Anglian inte startar. Efter att vi följt massa kablar å relän så hitta vi tillslut rätt kabel som gjorde så bilen inte startade, det va jord kabeln till relät för databoxen som vi råkat klippa av. På kvällen så rensade jag bort alla relän som inte behövdes å tog bort en del kablar, blir dock till att rensa upp ännu fler kablar så vi kan dra om å de vi behöver så att det går at montera säkringar å relä:t på torped väggen bredvid databoxen.

2007-11-12 - Vi började me att försöka täta tanken runt soppa pumpen men det verkar inte bli så bra så vi lär få komma på en helt annan lösning än vi har idag. Vi fortsatte även arbetet me att rensa upp bland kablarna men tyvärr så verkar det så att det blev rensat lite mycket så nu verkar bilen inte tända längre. Får bli en annan dags problem att lösa det.

2007-11-05 - Vi monterade dit en ny sprint till växelspaken å nu hade vi även skölden för den så den inte ska ploppa ur igen. Blev även svetsjobba på bakbreddarna för att få tätt så det inte kommer in så mycket skit i bilen.

2007-10-29 - Idag så bytte vi ut feltemas ur usla soppa slangar, det stod på dom att dom tålde 20 bar men tvivlar snarare verkar dom bara tåla 2 bar, så det blev byte till mekonomens bränsleslang istället å det rockar fett nu. Dock så lossna en sprint som håller i växel föraren när vi test körde så nu får vi komma på någon bra lösning på den. Vi svetsade även en del me våran nyinköpta svets som var betydligt mycket lättare att använda än den gamla vi har. Vi punktade tid start panelen sjyst å satt dit knapparna för fläkt å hel å halvljus. Blev helt okej. Bilder finns i Galleriet.

2007-10-22 - Meck me höger frambroms ok blev inte lyckat då det verkar som om en av kolvarna totalt rostat fast å kan inte åka in igen när den väl tryckts ut. Byte från bomrslang till rör gick osså åt skogen då slangarna spracka av trycket i skarven till bromsröret, skit skumt. Vi tror det beror på dåliga slangar från feltema. Dock lyckades vi me bromsljuset och att montera dit å svetsa ihop ett avgasrör som går ut strax framför höger bak skärm. Vi monterade även dit fram kofångaren. Limmade dit fläktarna i grillen me smältlim istället för som dom satt fast förut me skruv. Satt även fast svänghjulsgivaren me epoxy kitt så den inte trillar bort när smältlimet blir varmt.

2007-10-20 - Bakljus inkopplat. Kopplade även in varvräknaren så vi har koll på varvtalet när vi e ute å rejsar.

2007-10-18 - Hel å halv -ljus inkopplat. Monterade även dit 3 st fläktar i grillen, dock tror jag på att montera dom på bättre sett nångon å lite snyggare bör det bli osså.

2007-10-15 - Anglian rulla äntligen :-D :-D Det går som satan å brett :-D Allt verkar hålla hittills. Nu ska vi bara fixa till allt som inte e klart typ torpedvägg, hjulhus, byta bromsslangarna mot rör, fixa höger fram broms å fläktar så bilen får lite kylning. Å lite lysen behöver vi osså.

2007-10-01 - Montering av startpanel i bilen för att slippa gamla volvo nyckeln. Bara för Mackan å svetsa fast panelen nästa gång så skall det bli kanon, vi limmade fast den me smältlim provisoriskt för att se hur det blev. Blev riktigt najs.

2007-09-24 - Vi började me att mecka dit nippeln för gasvajen å borra hål i torpedväggen för sjävla wiren så nu går det att gasa me pedalen :-). Vi mätte även kardanen så nu ska vi kunna lämna in den nåndag. Den e 107,3 cm med vibrationsdemperen å 110,3 cm utan den.

2007-09-17 - Huvudströmbrytare monterad baktill på bilen så man slipper koppla ur batteriet när man inte använder bilen.

2007-09-14 - Batteriet å tanken fast monterade i bakluckan nu å kablarna omdragna så dom går bättre i bilen än förut.

2007-09-10 - Mackan å Jag fixade till så bilen går som den ska nu så man kan gasa på utan den dör, det berodde på felvänd luftburk. Vi klippte även bort massa överblivna kablar ur kabelhärvan så nu är det några kilo mindre kablar. Vi stripade även upp kablar i bilen så dom inte ligger emot motorn å smälter.

2007-09-06 - Stjärnan hade laddat batteriet så nu rullar den hur länge som helst på tomgången men den dör så fort man gasar, kan ju bero på dåligt soppa tryck eller typ nån givare som inte fungerar osm den ska.

2007-08-27 - Efter att ha hittat svänghjulsgivaren i finns i sjön lådan å monterat den å även tätat runt pumpen i tanken så gick bilen igång... Jiiiiiha så jävla kiolt. dock gick den typ bara 20 sek så troligen beror det på att soppa pumpen inte orkar leverera soppa i rätt tempo. Men vi ska för säkerhets skull byta tändstiften, rotorn å fördelaren.

2007-06-18 - Nu sitter tanken å soppa pumpen på plats. Dock får vi ingen gnista till stiften så motorn går inte igån. Men det skall ju gå att lösa det me.

2007-06-11 - Idag så bytte vi oljefiltret å fyllde på olja i bilen. Vi kopplade även in batteriet å testade att start motron gick igång å det gjorde den. Så det som e kvar nu är att försöka få till en bensintank å pump. Vi mätte även kardanen å den ska va 109,5 cm lång. Limmade även dit insugs givaren så nu sitter den nog kvar.

Handlingslista:
Plus och Minus kablar + Kontakter
Konborr för gasen
Kardanen få kapad

2007-06-04 - Nu sitter IC-röret på plats å vi fyllde även kylsystemet med vatten å glykol. Vi började även tänka till hur vi ska göra tanken å fixa till elen i bilen.

Handlingslista:
Plus och Minus kablar + Kontakter
Fulolja
Konborr
Kardanen, mäta å få kapad

2007-05-28 - Vi va å inhandlade lite delar till anglian så det vi saknar nu är i princip bara bensin tank å pump/pumpar.

Handlingslista:
Plus och Minus kablar + Kontakter
Tank
Bensinpump
Fulolja
Konborr
Kardanen, mäta å få kapad

2007-05-21 - *:an å jag kopplade in databoxen me de kablar som vi tror kommer behövas så nu e kvar att fixa batteri, tanka, kardan så borde den rulla sen ;-). Bilder finns i galleriet.

Handlingslista:
Batteri
Plus och Minus kablar + Kontakter
Tändkabel
Tank
Bensinpump
Fulolja
Konborr
Avgas slang/rör böjlig ca 60 mm
Kardanen, mäta å få kapad

2007-02-26 - Vi körde en kort kväll där vi pillade bort en hel del onödiga kablar från kabelhärvan.

2007-02-19 - Monterade dit varvräknaren idag efter det jag hittade den å lite andra slangar som vi har saknat bland allt annat vi har på "lagret" i garaget. Efter det blev det massa arbete med upprensningen av kabel stammen. Lite nya bilder finns i Galleriet.

2007-02-12 - Fixade dit lite kylarslangar i motorn å sen började vi med det jobbiga att börja rensa kabelhärvan på de kablar vi inte behöver.

2007-02-05 - Nu har vi dragit den andra soppa slangen och började med att göra ett special anpassat ic-rör.

2007-01-29 - Vi luftade klart bromssystemet å kopplingen så nu rockar det fett. Vi drog även den första av 2 soppa slangar till tanken. Vi la den i ett pvc rör under bilen för att skydda den bättre. Bilder finns i Galleriet.

2007-01-23 - Eftersom vi blev tvugna att jobba igår kväll så tog bestämde vi att mecka lite ikväll istället. Vi luftade frambromsarna å monterade dit tändspolen.

2007-01-15 - Vi var först på biltema å köpte odm 2 bromsslangarna som vi fick klippa sönder när vi skruvade bort dom gamla bromsrören. Så nu är dom slangarna monterade å det som återstår är att lufta hela systemet och kopplingen. Vi monterade även dit en slang/rör till ic:n. bilder finns i galleriet.

2007-01-09 - Nu är alla bromsrör på plats. Det ända som saknas är 2 bromsslangar till höger fram innan vi kan fylla på bromsvötska å lufta systemet.

2006-12-05 - Meckning med bromsrören å så. Allt sitter fast som satan... Men vi dränkte in allt med 5-56 så hoppas vi får lossa allt nästa gång vi meckar.

2006-11-29 - Kardan tunneln och torpedväggen helt klara nu. Vi började sedan kika på vad vi behöver för material för att koppla in bromsar, Ic, Kylare mm på bilen så nu har vi koll på det osså så det blir nästa jobb att göra. Bilder finns i galleriet.

2006-11-21 - Nu är vi nästan helt klara me kradan tunneln å torpedväggen. Typ en kvälls jobb kvar så e det helt klart sen.. Bilder finns i galleriet.

2006-11-07 - Nu sitter pedalstället på plats. Vi började me både torped väggen å Kardan tunneln å vi kom en bra bit på väg innan plåten tog slut. Lite mer plåt så e vi snart klara med både torpedvägg å kardantunneln :-D. Bilder finns i galleriet.

2006-10-24 - Bara ett stödstag kvar för kopplings pedalen å sen sitter hela pedalstället på plats å rockar fett. Bilder finns i galleriet.

2006-10-17 - Nu sitter bromscylinder å pedalstället på plats, dock måste vi staga upp det bättre för just nu så gungar det när man trycker på pedalerna. Bilder finns i galleriet.

2006-10-09 - Vi satt dit bromscylindern å så idga så nu är det i princip klart att montera dit torped väggen å pedalerna. Lite nya bilder finns i galleriet.

2006-08-23 - *:an å jag började svetsa till staget som vi skall sätta fast torped väggen i.

2006-06-05 - Idag så fixade jag å *:an dit avgas röret, ic:n, kylaren och oljekylaren nu är det bara att dra om alla slangar så att dom passar som dom ska. Tyvärr glömde jag kameran så inga bilder idag men det kommer... Nu så är bilder upplagda.

2006-04-25 - Idag så fixade vi dit växelspaken och började med torpedväggen och fästerna för pedalerna och bromsservot. Finns några nya bilder i Galleriet.

2006-04-18 - Nu har vi äntligen fått dit växellådsfäster, så vi kunde mäta ut längden på kardanen och den blev ca 110 cm, typ en halv meter kortare än orginal på volvon.

2006-03-14 - Nu är även stabiliseringsstaget för bakaxeln på plats, dock gäckar fästet för växelådan oss än, men förhoppningsvis så blir vi klara me det nästa gång vi meckar. Finns några nya bilder i Galleriet.

2006-02-27 - Nu är staget till bakaxel på plats så nu sitter den fast som den ska. Vi är även nästan klara med det nya växellåds fästet. Finns några nya bilder i Galleriet.

2006-01-30 - Nu har vi äntligen fått dit växellådan på rätt ställe, dock återstår det att fixa till växellådsfästet, typ 5:e gången vi får göra om det nu ;-). Finns några nya bilder i Galleriet.

2006-01-16 - Äntligen meck igen :-) Vi började me att prova å lyfta upp bilen på billyften, blev bra mycket lättare att komma åt allt nu. Till nästa gång måste vi ta med svetsen å fixa borrar å bultar så att vi kan fixa klart staget till bakvagnen. Finns några nya bilder i Galleriet.

2005-12-31 - Nu har vi flyttat anglian till vårat riktiga Garage. Se mer i Galleriet HÄR.

2005-10-10 - Mer meck med monteringen av momentstagen till bakaxeln, nu har vi iaf hela planen klar på hur vi ska få fast dom. Lite bilder på monteringen av stagen finns i Galleriet.

2005-10-09 - Fixat till thumbs på filmerna och fixat till kontakt sidan lite najsare nu.

2005-10-02 - Ny layout på sidan (Version 2.0).

2005-09-27 - Meck me att få dit baxaxeln på rätt plats och alla momentstag mm, mycket tänkande å så för att komma på idéer på hur vi skall fixa till det.

2005-08-30 - nu drar vi igång med meckandet igen efter sommaren. Vi gjorde upp en punkt lista på vad som e kvar att göra.

2005-08-17 - Nu har vi bokat lunda ytterliggare en gång, den 25:e september e det som gäller.

2005-08-14 - Har meckat till iframe´s på sajten, dock kvarstår några mindre buggar att fixa.

2005-07-23 - Med lite Expert hjälp så var växellådan på plats på typ 10 minuter. Tack Conny.

2005-06-14 - Vi försökte pilla dit växellådan idga, men det gick åt skogen... tror det beror på centreringen av kopplingen så nu ska vi försöka igennär vi lyckats centrera kopplingen.

2005-06-06 - Idag så körde vi en heldag med anglian. Nu är vänstra breddningen också klar, dock jävlas det för oss att få dit växellådan igen. Det finns en bunt nya bilder i galleriet.

2005-05-31 - Bilen står äntligen på alla fyra hjulen :-). Kopplingen monterad. Vi på började skärmbreddningen på vänster sidan.

2005-05-16 - Nu är nästan hela breddningen på högersidan klar. Den ser iaf brutalt ut :-D. *:an beställde även ny koppling idag till bilen.

2005-05-09 - Idag så tog vi bort växellådan igen så att motorn "trillade" ner på rätt plats i motorfästet. Vi byggde oss även ett nytt julhus på högersidan. Vi började även kapa bort skärmen på vänster sidan. Vi han med mycket idag.

2005-05-02 - Idag tog vi ett helt "Crazy" beslut att tok skärm bredda i bak för att slippa kapa bakaxeln. Nu finns det ingen återvändo ;-). Snart är även växelådan helt på plats.

2005-04-26 - Idag va en såndär dag då vi fock "göra om och göra rätt".

2005-04-19 - Snart är bakre växellåds fästet klart, bara lite svetsning å borrning kvarl.

2005-04-05 - Vi håller på med bakre fästet för växellådan, det är mycket att planera å tänka på för att det ska bli bra.

2005-03-29 - Vi kapade upp lite mer i torpedväggen så att vi fick plats med orginalgrenröret.

2005-03-21 - Nu har vi satt växellådan på plats, nu ska den bara fästas på plats ordentligt. Vi började även mäta lite för hur mycket kardanen skall kapas ser ut att bli ca 50 cm kortare.

2005-03-10 - Vi har snackat med Sveabilverkstad om kortning av kardanen och med Mannerfeldts Mekaniska om kortning av Bakaeln.

2005-03-08 - Idag kom Sören förbi och gav oss en bunt nya ideér, t.ex att vi skulle skita i skärmbreddningen och kort bakaxeln istället, vi bestämde oss för att det var en bättre lösning för då är ju yttreformen på bilen densamma som orginal. Sören hade också en idé för hur vi ska kunna få bort bladfjädringen bak om vi vill det. Vi började med att prvomontera väellådan å insåg snabbt att vi måste kapa upp kardantunneln för att vi skulle få dit den, så saht å gjort det blev ett stort hål, se mer under bilder.

2005-03-01 - Bakaxeln fast skruva. Vi började måtta å idé spruta för hur skärmbreddningen ska se ut. Se mer under bilder.

2005-02-28 - Efter 2 veckor uppehåll i meckande så var det äntligen dax igen. Vi började måtta för hur vi ska få dit växellådan.

2005-02-08 - Bakaxeln är nu punktad på plats.

2005-02-07 - Gamla bakaxeln bortplockad, volvons bakaxel ligger på plats för mätning mm.

2005-02-01 - Bilen är VÄND. Extra stag till höger fjäderbenstorn är punktat, kan va så vi behöver tabort det. Bara fixa dit bakaxeln nu.

2005-01-25 - Stabiliseringstaget på höger sida klart. Extra stag till vänster fjäderbenstorn klart.

2005-01-24 - Stabiliseringstaget på vänster sida klart.

2005-01-17 - Ratten helt på plats.

2005-01-11 - Ratt monteringen i princip klar, under monteringen mätte nån fel men det va inget som inte gick att fixa med kap å svets.

2005-01-03 - Snart e ratten helt på plats. Vi kämpade också med krängningshämmarna till framvagnen.

2004-12-20 - Provade att ställa dit Kylare och Intercooler och dom passar perfekt. Sedan började vi svetsa å fixa med monterings grejor för rattstången.

2004-12-14 - Nu är även höger fjäderbenstorn klart!. Nu står bilen på hjulen igen :), Kolla in byggbilderna!!!

2004-11-29 - Vi fick göra om göra rätt på fjäderbenstornet på vänster sida, vi började även med tornet på höger sidan, men någon kapade på fel ställe ;-).

2004-11-15 - Hockey puckar på höger sida monterade som motor kuddar. Fjäderbenstornet i princip klart på vänster sida.

2004-11-09 - Hållare för vänster fjäderben snart klart!

2004-11-01 - Krängningshämmare monterad (Höger), Hockey puck monterad på Vänster sida som motor kudde!

2004-10-25 - Instrument bräda bortplockad, krängningshämmare monterad (Vänster), Nörden helt på plats i sina fästen!

2004-10-24 - Framvagnen på plats, prov montering av Nörden (Motorn) gjordes, blir till å kapa upp en del!

2004-10-11 - Framvagns balkarna på plats å dit skruvade, dock behövs nog en skruv till i varje!

2004-10-04 - Faaan, hålen kom lite snett, ett litet bakslag men nya tag nästa gång ;-)!

2004-09-27 - Framvagnen e snart på plats, se mer under bilder!

2004-09-24 - Meck med andra förstärkningsbalken för framvagnen. Borttagning av fronten å framskärmar. Uppkapning hål för fjäderbenet ska få plats.

2004-09-20 - Första förstärkningsbalken för framvagnen på plats.

2004-09-15 - Inköp av Nya Balkar som skall bredda orginal balkarna så vi får fast Volvo framvagnen.

2004-09-13 - Mätning och på plats provning av Volvo framvagnen på Anglian, lite kapning i motorrummet blev det. se mer under bilder!

2004-09-10 - Meckade bort orginal framvagnen ur Anglian å tog bort växellådan från Volvo motorn.

2004-08-30 - Volvon hämtad av skroten nu! Så nu är Volvo tiden till ända.

2004-08-27 - Elsystem, Bakaxel och Framvagn borttagna ur Volvon.
Så nu är Volvon helt tömd på alla grejor som vi kan behöva.
Det tomma skalet hämtas i nästa vecka.

2004-08-23 - Mer meckande med ur plockning av motorn mm ur Volvon.
Så nu har vi motorn på en lastpall i garaget :).
Bara hjul upphängnigar, Elsystem kvar att plocka ur volvon

2004-08-10 - Mer arbete med Hemsidan.

2004-08-09 - Mer arbete med Hemsidan.

2004-08-08 - Gästbok skapad

2004-08-05 - Mer arbete med att få ur motorn ur Volvon.

2004-08-04 - Mer arbete med Websidan.

2004-08-03 - Påbörjat arbetet med att lyfta ur motorn ur Volvon.

2004-08-02 - Websida skapad.

2004-08-02 - Bilen inköpt och fraktad till garaget.